Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 16 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cykoria 2 sztuk
kremowego twarożku 15 dekagramów
łosoś wędzony 10 dekagramów
wędzony łośoś plasterki 4 sztuk
sok z cytryny 1 porcja
koperek 4 gałązki
sól według uznania
pieprz według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Cykorie opłukać, osuszyć. Główki przekroić wzdłuż na pół, wyciąć głąbki i wyjąć środki. Wnętrze powstałych łódek skropić
sokiem z 1
cytryny.
Wędzonego łososia w kawałku pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z
twarożkiem i zmiksować na gładką masę. Doprawić
solą ,
pieprzem oraz pozostałym
sokiem z cytryny. Krem przełożyć do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskając fale napełnić łódeczki. Udekorować plasterkiem
łososia i
czerwonym pieprzem.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: