Wykonanie

Roladki z
kurczakiem,
sałatą i
majonezem (6 sztuk)Składniki:- 1 tortilla pszenna (gotowa lub domowa)- usmażony lub upieczony pojedynczy
filet z kurczaka - na 1 tortillę spokojnie wystaczy połowa- 3 liście
sałaty-
majonezPrzygotowanie:Tortillę posmaruj dokładnie
majonezem. Zostawiając wolne miejsce na jednym końcu rozłóż liście
sałaty a następnie pokrojony w cienkie plasterki filet. Ważne żeby składniki były rozłożone równomiernie i tworzyły niezbyt grubą warstwę. Możesz z
sałaty powykrawać nasady liści. Zawijaj w ciasny rulon. Pozostawiony na końcu fragment z
majonezem pozwoli zlepić rulon. Z końców rolady odkrój po 1 cm, a następnie pokrój ją
ostrym nożem na 6 kawałków.Roladki z
kremowym twarożkiem,
wędzonym łososiem i
rukolą (6 sztuk)Składniki:- 1 tortilla pszenna (gotowa lub domowa)-
kremowy twarożek do kanapek - naturalny- ok. 70 g
wędzonego łososia- mała garść
rukoliPrzygotowanie:Tortillę posmaruj dokładnie
kremowym twarożkiem.. Zostawiając wolne miejsce na jednym końcu rozłóż
łososia, a następnie liście
rukoli. Ważne żeby składniki były rozłożone równomiernie i tworzyły niezbyt grubą warstwę. Zawijaj w ciasny rulon. Pozostawiony na końcu fragment z
twarożkiem pozwoli zlepić rulon. Z końców rolady odkrój po 1 cm, a następnie pokrój ją
ostrym nożem na 6 kawałków.Roladki z
kremowym twarożkiem i
papryką (6 sztuk)Składniki:- 1 tortilla pszenna (gotowa lub domowa)-
kremowy twarożek do kanapek-
papryka świeża w kilku kolorach (u mnie żółta, pomarańczowa i czerwona) - po kilka "pasków" z każdego koloruPrzygotowanie:Tortillę posmaruj dokładnie
kremowym twarożkiem.. Zostawiając wolne miejsce na jednym końcu rozłóż
paprykę tak aby kolory się wymieszały. Zawijaj w ciasny rulon. Pozostawiony na końcu fragment z
twarożkiem pozwoli zlepić rulon. Z końców rolady odkrój po 1 cm, a następnie pokrój ją
ostrym nożem na 6 kawałków.Roladki podawaj od razu lub do czasu podania przechowuj w lodówce owinięte folią, aby nie wyschły.


