ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki łososiowo-ananasowe

Szaszłyki łososiowo-ananasowe

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Szybko i smacznie'
Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
ok. 50 dkg fileta ze świeżego łososia norweskiego
miąższ ze świeżego obranego ananasa
Marynata:
2 ząbki młodego czosnku
1 mała młoda cebula
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki białego octu winnego
1 łyżka brązowego cukru
1/2 łyżeczki miodu
1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
sól
Szaszłyki łososiowo-ananasowe - sposób przygotowania: Czosnek oraz cebulę bardzo drobno posiekaj, wrzuć do miseczki i połącz z pozostałymi składniki marynaty. Z łososia ściągnij skórę, umyj, osusz, wyjmij ewentualne ości i pokrój w kostkę. Następnie kawałki łososia włóż do miski z marynatą, delikatnie wymieszaj i odstaw do lodówki co najmniej na pół godziny. Obranego ananasa również pokrój w kostkę. Kawałeczki łososia oraz ananasa, przemiennie nabij na patyczki od szaszłyków. Gotowe szaszłyki piecz ze wszystkich storn na grillu, grillu elektrycznym lub na rozgrzanej patelni grillowej, aż się ładnie zrumienią.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/171093128/szaszlyki lososiowo ananasowe/p