ßßß
Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)ok. 50 dkg fileta ze świeżego łososia norweskiegomiąższ ze świeżego obranego ananasaMarynata:2 ząbki młodego czosnku1 mała młoda cebula3 łyżki oliwy z oliwek2 łyżki białego octu winnego1 łyżka brązowego cukru1/2 łyżeczki miodu1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku1 łyżeczka słodkiej papryki w proszkusólSzaszłyki łososiowo-ananasowe - sposób przygotowania: Czosnek oraz cebulę bardzo drobno posiekaj, wrzuć do miseczki i połącz z pozostałymi składniki marynaty. Z łososia ściągnij skórę, umyj, osusz, wyjmij ewentualne ości i pokrój w kostkę. Następnie kawałki łososia włóż do miski z marynatą, delikatnie wymieszaj i odstaw do lodówki co najmniej na pół godziny. Obranego ananasa również pokrój w kostkę. Kawałeczki łososia oraz ananasa, przemiennie nabij na patyczki od szaszłyków. Gotowe szaszłyki piecz ze wszystkich storn na grillu, grillu elektrycznym lub na rozgrzanej patelni grillowej, aż się ładnie zrumienią.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu