Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Szybko i smacznie'

Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)ok. 50 dkg fileta ze
świeżego łososia norweskiegomiąższ ze świeżego obranego
ananasaMarynata:2 ząbki młodego
czosnku1 mała
młoda cebula3 łyżki
oliwy z oliwek2 łyżki
białego octu winnego1 łyżka
brązowego cukru1/2 łyżeczki
miodu1/2 łyżeczki
ostrej papryki w proszku1 łyżeczka
słodkiej papryki w proszku
sólSzaszłyki łososiowo-
ananasowe - sposób przygotowania:
Czosnek oraz
cebulę bardzo drobno posiekaj, wrzuć do miseczki i połącz z pozostałymi składniki marynaty. Z
łososia ściągnij skórę, umyj, osusz, wyjmij ewentualne ości i pokrój w kostkę. Następnie kawałki
łososia włóż do miski z marynatą, delikatnie wymieszaj i odstaw do lodówki co najmniej na pół godziny. Obranego
ananasa również pokrój w kostkę. Kawałeczki
łososia oraz
ananasa, przemiennie nabij na patyczki od szaszłyków. Gotowe szaszłyki piecz ze wszystkich storn na grillu, grillu elektrycznym lub na rozgrzanej patelni grillowej, aż się ładnie zrumienią.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu