ßßß Cookit - przepis na Warkocz z trzech gatunków mięs

Warkocz z trzech gatunków mięs

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor halina52-2
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
50 dag filet z z indyka
50 dag karkówka
50 dag schab bez kości
marynata:
80 ml oliwa
2 łyżki skórka otarta z cytryny
1/2 sztuki papryczka chili
4 łyżeczki sosu sojowego ciemnego 80 ml wino białe wytrawne 50 dag miąższu dyni - może być mrożony lub marynowany sól do smaku
pieprz do smaku
5 łyżek oliwa do smażenia
3 łyżki sok z cytryny
2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
Warkocz z trzech gatunków mięs - sposób przygotowania: Z każdego gatunku mięsa kroimy kotlety grubości 1-1,5 cm, kroimy następnie tak aby powstały długie cienkie też na 1,5 cm paski. Robimy marynatę,do oliwy dodajemy,skórkę otartą z cytryny , sok z cytryny, papryczkę pokrojoną drobniutkie paseczki oraz sos sojowy. Wszystkie składniki mieszamy razem, zalewamy mięsa.Odstawiamy do lodówki na 4 godziny. Następnie osuszamy lekko ręcznikiem papierowym. Bierzemy po pasku mięsa z indyka, karkówki i schabu. Spinamy 3 końcówki wykałaczką i przeplatamy mięso jak warkocz, spinamy znowu wykałaczką i wkładamy na patelnię z 5 łyżkami oliwy. Obsmażamy mięso z obu stron. Następnie podlewamy winem i dusimy do miękkości. Wyciągamy mięso . Na ten powstały sos wkładamy pokrojony w drobną kostkę miąższ dyni i dusimy do rozpadnięcia się. Doprawiamy solą, sosem sojowym oraz pieprzem. Mięso podajemy z dynią.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/163200903/warkocz z trzech gatunkow mies/p