Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor halina52-2

Czas przygotowania: powyżej 60 minutIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)50 dag filet z z
indyka50 dag
karkówka50 dag
schab bez kościmarynata:80 ml
oliwa2 łyżki skórka otarta z
cytryny1/2 sztuki
papryczka chili4 łyżeczki
sosu sojowego ciemnego 80 ml
wino białe wytrawne 50 dag miąższu dyni - może być mrożony lub marynowany
sól do smaku
pieprz do smaku5 łyżek
oliwa do smażenia3 łyżki
sok z cytryny2 łyżeczki jasnego
sosu sojowegoWarkocz z
trzech gatunków
mięs - sposób przygotowania: Z każdego gatunku
mięsa kroimy kotlety grubości 1-1,5 cm, kroimy następnie tak aby powstały długie cienkie też na 1,5 cm paski. Robimy marynatę,do
oliwy dodajemy,skórkę otartą z
cytryny ,
sok z cytryny, papryczkę pokrojoną drobniutkie paseczki oraz
sos sojowy. Wszystkie składniki mieszamy razem, zalewamy
mięsa.Odstawiamy do lodówki na 4 godziny. Następnie osuszamy lekko ręcznikiem papierowym. Bierzemy po pasku
mięsa z indyka,
karkówki i
schabu. Spinamy 3 końcówki wykałaczką i przeplatamy
mięso jak warkocz, spinamy znowu wykałaczką i wkładamy na patelnię z 5 łyżkami
oliwy. Obsmażamy
mięso z obu stron. Następnie podlewamy
winem i dusimy do miękkości. Wyciągamy
mięso . Na ten powstały sos wkładamy pokrojony w drobną kostkę miąższ dyni i dusimy do rozpadnięcia się. Doprawiamy
solą,
sosem sojowym oraz
pieprzem.
Mięso podajemy z
dynią.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu