ßßß Cookit - przepis na Żeberka po chińsku

Żeberka po chińsku

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Junona Lamcha-Grynberg
Fot. Alina Gajdamowicz / Agencja Gazeta
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 i 1/2 kg żeberek
2-3 duże cebule
2 łyżki sosu sojowego
1 czubata łyżka cukru
2 kieliszki wódki
1 szklanka bulionu (drobiowego lub warzywnego)
Żeberka po chińsku - sposób przygotowania: Poporcjowane żeberka umyj, dokładnie osusz, obsmaż na suchej patelni i przełóż do garnka z grubym dnem. Cebule obierz i pokrój w kostkę. Do żeberek dodaj cebulę, łyżkę sosu sojowego i cukier. Wlej gorący bulion, przykryj i duś na małym ogniu do czasu, aż mięso będzie miękkie (30-40 minut). Pod koniec duszenia dodaj kolejną łyżkę sosu sojowego i wódkę.
Jak zrobić grillowane żeberka w glazurze
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/163093863/zeberka po chinsku/p