Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Junona Lamcha-Grynberg
Fot.
Alina Gajdamowicz / Agencja GazetaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 i 1/2 kg
żeberek2-3 duże
cebule2 łyżki
sosu sojowego1 czubata łyżka
cukru2 kieliszki
wódki1 szklanka
bulionu (drobiowego lub warzywnego)
Żeberka po chińsku - sposób przygotowania: Poporcjowane
żeberka umyj, dokładnie osusz, obsmaż na suchej patelni i przełóż do garnka z grubym dnem.
Cebule obierz i pokrój w kostkę. Do
żeberek dodaj
cebulę, łyżkę
sosu sojowego i
cukier. Wlej gorący
bulion, przykryj i duś na małym ogniu do czasu, aż
mięso będzie miękkie (30-40 minut). Pod koniec duszenia dodaj kolejną łyżkę
sosu sojowego i
wódkę.Jak zrobić grillowane
żeberka w glazurzePączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu