Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Aneta KosibaFot. MARCIN URBANCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)1 jajko1/3 puszki fasolki w sosie pomidorowym4 plastry bekonu1 frankfurterka lub 1 drobno mielona kiełbaska wieprzowa albo 2 kiełbaskiPork Sausages1-2 kromki pieczywa tostowegosólpieprzŚniadanie angielskie - fasola, boczek i jajko - sposób przygotowania: Fasolkę z sosem przełóż z puszki do rondla i podgrzej. Obok na rozgrzanej patelni ułóż kilka plasterków bekonu i kiełbaski. Smaż składniki z obu stron. Gdy się zrumienią, przesuń je, a w wolne miejsce wbij jajko tak, by żółtko zostało nienaruszone. Jajko smaż, aż białko się zetnie i lekko zarumieni (jajko sadzone). Zdejmij z patelni i podawaj z pieczywem tostowym.Fasola po toskańsku z szałwią i czosnkiemNa trudne zimowe poranki - ciepłe śniadania!? źródło: Okazje.info Na co dzień taki zestaw to prawdziwe szaleństwo i bomba kaloryczna... Jednak raz na jakiś czas, przy większych mrozach, pozwól sobie na takie łakomstwo. Śniadanie angielskie - fasola, boczek i jajko 1 jajko 1/3 puszki fasolki w sosie pomidorowym 4 plastry bekonu 1