Wykonanie
Śniadanie - wyzwanie. Typowe English Breakfast jest tłuste, kaloryczne i bardzo sycące. Może być niezłą opcją dla osób, które czeka ciężki dzień ze sporą dawką fizycznego wysiłku. Zalecane: zdrowa wątroba i szybka przemiana materii ;-)Tradycyjne angielskie śniadanie - składniki:2
kiełbaski wieprzowe (
pork sausages)1/3 puszki drobnej
fasolki w
sosie pomidorowym1
jajko2 plastry
bekonu1 kromka
białego chleba tostowego1
pomidor4
pieczarkimasło1 łyżka
oliwysól i
pieprz do smaku
Kiełbaski smażymy na na
oliwie do zrumienienia, następnie wstawiamy do gorącego piekarnika, by nie wystygły. Podsmażamy
bekon i
pieczarki. Osobno podsmażamy pokrojonego na grube plastry
pomidora. Wszystkie składniki dodajemy do kiełbasek.
Fasolkę podgrzewamy w rondelku.W tosterze lub w piekarniku opiekamy
chleb tostowy, przekrawamy na pół w dwa trójkąty.
Jajko smażymy na
maśle.Wszystko razem podajemy gorące na dużym talerzu, doprawiamy
solą i
pieprzem. Gotowe!