Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Agnieszka KręglickaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)4 rozbite kotlety cielęce1 mała główka
radicchio (czerwona
cykoria)1 łyżka
mąki4 łyżki
oliwy1-2 łyżki
masła0.5
cebuli pokrojonej w kostkę20 ml
brandy100 ml
półwytrawnego wina marsalasólpieprzKotleciki cielęce z
radicchio - sposób przygotowania: Kotleciki posypać
solą,
pieprzem i
mąką, usmażyć na gorącej
oliwie i trzymać w cieple. Na patelnię dodać
masło, zeszklić
cebulę, dodać
radicchio pokrojone w paseczki i chwilę podsmażyć, mieszając. Wlać
brandy, zeskrobać to, co przywarło do patelni. Wlać
wino, gotować, aż odparuje, doprawić. Kotlety obłożyć uduszonym
radicchioZapiekana
cykoriapiekarnika 200 st. C i piec, aż sos będzie bąblował, a wierzch się zrumieni. Kotleciki cielęce z
radicchio 4 osoby 30 minut 4 rozbite kotlety cielęce 1 mała główka
radicchio 1 łyżka
mąki 4 łyżki
oliwy 1Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu