ßßß Cookit - przepis na Kotleciki cielęce z radicchio

Kotleciki cielęce z radicchio

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Agnieszka Kręglicka
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (4 głosy)
4 rozbite kotlety cielęce
1 mała główka radicchio (czerwona cykoria)
1 łyżka mąki
4 łyżki oliwy
1-2 łyżki masła
0.5 cebuli pokrojonej w kostkę
20 ml brandy
100 ml półwytrawnego wina marsala
sól
pieprz
Kotleciki cielęce z radicchio - sposób przygotowania: Kotleciki posypać solą, pieprzem i mąką, usmażyć na gorącej oliwie i trzymać w cieple. Na patelnię dodać masło, zeszklić cebulę, dodać radicchio pokrojone w paseczki i chwilę podsmażyć, mieszając. Wlać brandy, zeskrobać to, co przywarło do patelni. Wlać wino, gotować, aż odparuje, doprawić. Kotlety obłożyć uduszonym radicchio
Zapiekana cykoria
piekarnika 200 st. C i piec, aż sos będzie bąblował, a wierzch się zrumieni. Kotleciki cielęce z radicchio 4 osoby 30 minut 4 rozbite kotlety cielęce 1 mała główka radicchio 1 łyżka mąki 4 łyżki oliwy 1
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/15247359/kotleciki cielece z radicchio/p