Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor Agnieszka KręglickaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)4 rozbite kotlety cielęce1 mała główka 
radicchio (czerwona 
cykoria)1 łyżka 
mąki4 łyżki 
oliwy1-2 łyżki 
masła0.5 
cebuli pokrojonej w kostkę20 ml 
brandy100 ml 
półwytrawnego wina marsalasólpieprzKotleciki cielęce z 
radicchio - sposób przygotowania: Kotleciki posypać 
solą, 
pieprzem i 
mąką, usmażyć na gorącej 
oliwie i trzymać w cieple. Na patelnię dodać 
masło, zeszklić 
cebulę, dodać 
radicchio pokrojone w paseczki i chwilę podsmażyć, mieszając. Wlać 
brandy, zeskrobać to, co przywarło do patelni. Wlać 
wino, gotować, aż odparuje, doprawić. Kotlety obłożyć uduszonym 
radicchioZapiekana 
cykoriapiekarnika 200 st. C i piec, aż sos będzie bąblował, a wierzch się zrumieni. Kotleciki cielęce z 
radicchio 4 osoby 30 minut 4 rozbite kotlety cielęce 1 mała główka 
radicchio 1 łyżka 
mąki 4 łyżki 
oliwy 1Pączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu