ßßß Cookit - przepis na Pasztecik-krakers serowy

Pasztecik-krakers serowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Agata Jakubowska / AG
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
20 dag mąki pszennej
5 dag mąki pszennej razowej
1/2 łyżeczki soli
150 ml wody mineralnej
2 łyżki tartego parmezanu
1 łyżka oliwy
olej do smażenia
25 dag drobno startych lub rozkruszonych serów : z zieloną i niebieską pleśnią (rokpol
lazur)
mozzarella
twardy ser kozi
gouda itp.
Pasztecik-krakers serowy - sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy sól i wodę, zaczynamy wyrabiać ciasto. Pod koniec wyrabiania dodajemy parmezan i oliwę. Odstawiamy na około 30 minut. Wałkujemy ciasto na cienkie płaty, kroimy na kwadraty, smażymy w gorącym tłuszczu na złoty kolor. Kładziemy na papierowym ręczniku, by odsączyć z tłuszczu i od razu posypujemy mieszanką serów.
Co do barszczu?
na ok. pół godziny. Pieczemy 20-25 minut w 160°C na złoty kolor. Coś dla osób, które poza tradycją cenią sobie odrobinę odmiany przy świątecznym stole. Pasztecik - krakers serowy Składniki: 20 dag mąki pszennej 5 dag mąki pszennej razowej 1/2 łyżeczki soli 150 ml wody mineralnej 2 łyżki tartego
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-14105480/pasztecik krakers serowy/p