Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Fot. ShutterstockCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Zimowa
sangria - składniki:(proporcje na 1 . 3 litra)750 ml słodkiego
czerwonego wina60 ml Cointreau60 ml soku z
pomarańczy60 ml
soku z limonki lub
cytryny60 ml
brandy1
pomarańcza pokrojona na plasterki1
limonka lub
cytryna pokrojona na plasterki375 ml schłodzonej
wody mineralnej (gazowanej)2 kostki
lodu na szklankęZimowa
sangria - sposób przygotowania: Łączymy
wino,
likier,
sok pomarańczowy i
sok z limonki oraz
brandy w dużej szklanej misie, dodajemy plastry
cytrusów. Przykrywamy folią i wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem wlewamy
wodę mineralną. Serwujemy w filiżankach do ponczu z kostkami
lodu.Pomarańczowa rewolucja

wystarczająco rozgrzany do
napoju może dorzucić kilka kostek pokruszonego
lodu. Zimowa
sangriaŁyk i kęs - przepisy na przyjęcie, obieramy ze skórki, kroimy na pół, usuwamy pestki i siekamy. Łączymy
ser z
bazylią i 2 łyżeczkami
oliwy, doprawiamy
solą i
pieprzem. Kremem napełniamy babeczki.
Pomidory mieszamy z pozostałą
oliwą, solimy i
pieprzymy. Nakładamy niewielkie porcje na
serowy krem i dekorujemy połówkami
oliwek. Łyk: ZimowaCzas na
cytrusy - teraz smakują najlepiej!

, zakręć czystą, nieuszkodzoną, suchą pokrywką i odstaw do góry dnem do wystygnięcia. Świąteczny czas sprzyja długim wieczorom spędzanym w dobrym towarzystwie i przy dobrym trunku na rozgrzewkę. Wakacyjny smak w gorącej formie - wypróbuj. Zimowa
sangria (proporcje na 1.3 litra) 750 ml słodkiego