ßßß
Fot. ShutterstockCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Zimowa sangria - składniki:(proporcje na 1 . 3 litra)750 ml słodkiego czerwonego wina60 ml Cointreau60 ml soku z pomarańczy60 ml soku z limonki lub cytryny60 ml brandy1 pomarańcza pokrojona na plasterki1 limonka lub cytryna pokrojona na plasterki375 ml schłodzonej wody mineralnej (gazowanej)2 kostki lodu na szklankęZimowa sangria - sposób przygotowania: Łączymy wino, likier, sok pomarańczowy i sok z limonki oraz brandy w dużej szklanej misie, dodajemy plastry cytrusów. Przykrywamy folią i wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Przed podaniem wlewamy wodę mineralną. Serwujemy w filiżankach do ponczu z kostkami lodu.Pomarańczowa rewolucja
wystarczająco rozgrzany do napoju może dorzucić kilka kostek pokruszonego lodu. Zimowa sangriaŁyk i kęs - przepisy na przyjęcie, obieramy ze skórki, kroimy na pół, usuwamy pestki i siekamy. Łączymy ser z bazylią i 2 łyżeczkami oliwy, doprawiamy solą i pieprzem. Kremem napełniamy babeczki. Pomidory mieszamy z pozostałą oliwą, solimy i pieprzymy. Nakładamy niewielkie porcje na serowy krem i dekorujemy połówkami oliwek. Łyk: ZimowaCzas na cytrusy - teraz smakują najlepiej!
, zakręć czystą, nieuszkodzoną, suchą pokrywką i odstaw do góry dnem do wystygnięcia. Świąteczny czas sprzyja długim wieczorom spędzanym w dobrym towarzystwie i przy dobrym trunku na rozgrzewkę. Wakacyjny smak w gorącej formie - wypróbuj. Zimowa sangria (proporcje na 1.3 litra) 750 ml słodkiego