ßßß
wiadomo: Dozwolone od lat osiemnastu:)
Różne są przepisy na przyrządzanie ponczu: zaczynając od składników kończąc na sposobie podania: na ciepło lub zimno. My oczywiście wybieramy tą drugą wersję, jako świetny napój na letnie upały . Polecamy na imprezy, podany efektownie w wazie ma wiele funkcji: jest ozdobą stołu, jest lekkim, orzeźwiającym napojem alkoholowym, a dodatkowo uwalnia gospodarza od ciągłego pilnowania "pustych szklaneczek", bo dzięki samoobsłudze ma większą swobodę i więcej czasu dla gości. Taki napój jest naprawdę wygodny .W dodatku, dzięki przetworom owocowym ETERNO można go bardzo szybko przyrządzić, w zasadzie bez zbędnych przyrządów kuchennych (zaoszczędzacie na 'bałaganie' kuchennym), bez dodatkowych przypraw i bez nieustannego doprawiania i dosładzania - wystarczy wrzucić owoce ze słoiczka i wlać syrop.Składniki:woda mineralna 2lwódka 250mlCytrynki z rumem ETERNOLimonki w syropie ETERNOPomarańcze w syropie ETERNOkostki loduPrzyrządzanie:Do wazy wlać wodę mineralną, przełożyć plastry owoców ze słoików: pomarańcze, limonki i CYTRYNY. Dolać wódkę, wymieszać, wrzucić kostki lodu. Można dowolnie ozdobić, np.: listkami mięty.