Wykonanie

Z wyglądu niby zwykłe kawałki
kurczaka, ale w smaku to bardzo smaczne kąski. Pierwszy raz marynowałam je w
soku z cytryny i nawet nie spodziewałam się takiego efektu. Myślałam, że
mięso będzie kwaśne ale nie było, było za to bardzo soczyste i delikatne, mięciutkie i bardzo szybko się usmażyło. A panierka z orzeszków dodała im ciekawego smaku i niestety też.... kalorii. Ale takich dań przecież nie
jada się na co dzień.Składniki:podwójny
filet z kurczakasok z 1/2
cytrynykilka gałązek świeżej
kolendry4 łyżki
orzeszków ziemnych2-3 łyżki
bułki tartejsólpieprzolej do smażenia
Mięso pokroić na kawałki.
Sok z cytryny wymieszać z
solą i
pieprzem, dodać posiekaną
kolendrę. W takiej marynacie zamoczyć
mięso i odstawić minimum na kwadrans. Orzeszki podprażyć na suchej patelni a następnie rozdrobnić (posiekać lub zmielić blenderem ale nie za mocno, żeby nie powstało
masło). Wymieszać z
bułką tartą. Kawałki fileta obtaczać w tej panierce i wrzucać na rozgrzany
olej. Smażyć na złoto.