Wykonanie
Świeżych
owoców i warzyw mamy teraz co niemiara, dlatego jak zobaczyłam w gazetce Przepisy czytelników (nr 07/2012), postanowiłam zrobić taki sok. W końcu to ogromna porcja zdrowia bogata w witaminę C i beta-karoten.

Składniki:4 duże
marchewki2
cytryny2
pomarańcze2
brzoskwinie2 słodkie
jabłka1 litr
wodycukier lub
miód do słodzeniaSposób przygotowania:1. Wszystkie
owoce i warzywa myjemy. Zagotowujemy 1 litr
wody z dodatkiem
cukru lub
miodu (polecam
cukier, bo po przygotowaniu soku nie
daje dziwnego posmaku jak
miód).2.
Owoce obieramy, usuwamy pestki i łupki. Kroimy na kawałki (1
cytrynę odstawiamy na bok, ponieważ będzie nam potrzebny tylko sok).3. Obrane
marchewki ścieramy na tarce jarzynowej.4.
Brzoskwinie,
jabłka,
pomarańcze,
cytrynę i startą
marchewkę rzucamy do osłodzonego wrzątku. Całość gotujemy 10 minut.5. Wlewamy sok z połowy
cytryny, ewentualnie dosładzamy całość. Studzimy, a następnie miksujemy blenderem.

Smacznego!!!