Gdy tylko zobaczyłam u Pauliny sernik bananowy wiedziałam, że nie będę mogła mu się oprzeć. Wyszedł pyszny, tylko pianka serowa trochę mi nie stężała.Potrzebne składniki:20-25 dag biszkoptów1 kg twarogu1,2 kg bananów2 galaretki cytrynowe + 1/2 szklanki wody2 galaretki agrestowe + 3,5 szklanki wody5 łyżek cukrusok z połowy cytryny1 łyżeczka cukru waniliowegoSposób wykonania:Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej biszkopty.Następnie przygotowujemy masę serową. 0,9 kg bananów obieramy i rozduszamy, następnie dodajemy 1 kg twarogu i całość miksujemy. Dodajemy 2 galaretki cytrynowe przygotowane w 1/2 szklance wody. Czekamy aż trochę zgęstnie i wykładamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.Pozostałe banany obieramy i kroimy w talarki. Układamy na masie serowej. Zalewamy tężęjącymi 2 galaretkami agrestowymi przygotowanymi w 3,5 szklankach wody. Zostawiamy na noc do całkowitego stężenia.Smacznego !