Wykonanie
Do wykonania tego torcika zainspirowała mnie blog Kulinarne Przeboje, dziękuję:)
Potrzebne składniki:200g
herbatników,1/2 kostki
masła,2 opakowania
cukru waniliowego,płaska łyżeczka
żelatyny ,4 łyżki wrzątku,2
pomarańcza,250 gram
serka mascarpone,300 ml
śmietany 30 %,kilka łyżek
cukru,2
galaretki brzoskwiniowe.Sposób wykonania:
Herbatniki kruszymy w misce.Dodajemy 1 opakowanie
cukru waniliowego i
masło.Mieszamy robotem.Wykładamy na spód blachy.
Śmietaną ubijamy na sztywno z
cukrem.Do wrzątku dodajemy
żelatynę i mieszamy ze
śmietaną i
serkiem mascarpone.Wykładamy na
herbatniki.Układamy
owoce.Zalewamy dwoma
galaretkami, schładzamy w lodówce.Smacznego!