Składniki4 paczki herbatników1 kostka masła250 gram serka mascarpone250 gram śmietanki 30%, bądź 36%1 opakowanie śmietan fix5 łyżek cukru kryształu1 opakowanie cukru waniliowego1/2 łyżeczki żelatyny4 łyżki wrzątku4 kiwiSposób przygotowaniaKrok 1Ciasteczka kruszymy na miazgę. Masło roztapiamy w rondelku. Łączymy i wykładamy spód w naczyniu do tartej. Odstawiamy do lodówki na pół godziny.Krok 2Śmietankę miksujemy na sztywno, dodajemy cukier, śmietan fiks i dalej miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach wrzątku i czekamy aż ostygnie. Ostudzoną żelatynę wlewamy do śmietany wraz z rozdrobnionym mascarpone. Chwilę miksujemy, tak by masa się połączyła.Krok 3Masę wylewamy na spód. Następnie układamy kiwi i odstawiamy do zastygnięcia na ok. 2 godziny.