Wykonanie
            Tym razem 
nalewka głogowa z dodatkiem 
cynamonu i 
goździków. Przypomnę, że ma właściwości lecznicze.

Potrzebne składniki:2 kilogramy głogu,garść 
rodzynek,litr 
spirytusu,litr 
wody,1 
cytryna,kilogram 
cukru,6-10 
goździków,łyżeczka cynamonu/pół laski 
cynamonuSposób wykonania:Głóg myjemy po przymrozkach, wsypujemy do słoika, dodajemy garść 
rodzynek.Mieszamy litr 
wody przegotowanej z litrem 
spirytusu.Zostawiamy na 4-6 tygodni, co jakiś czas mieszając.Po tym czasie gotujemy szklankę 
wody z 
goździkami, skórką i 
sokiem z cytryny, 
cynamonem, 
cukrem.Płyn zlewamy, głóg wyrzucamy i łączymy razem. Dodajemy kilogram 
cukru.Zostawiamy do przefiltrowania na 3 dni.
Potem rozlewamy do butelek.Odstawiamy do ciemnego pomieszczenia na 3-6 miesięcy.Smacznego !