Wykonanie
I nadszedł czas na
nalewkę z
pigwy :)

Potrzebne składniki:Garść
rodzynek,
pomarańcze,
cytryna,kilogram
pigwy,0,75 kg
cukru,szklanka
miodu,1l
spirytusu,1l
wodySposób wykonania:Kilogram
pigwy drobno kroimy, wybieramy gniazda nasienne.Ścieramy skórkę z
pomarańczy.Dodajemy.Całość zalewamy litrem
wody i litrem
spirytusu ( przed wlaniem wymieszać )Dodajemy garść
rodzynek i sok z
pomarańczy.Następnie musi stać 3 tygodnie.
Potem odlewamy płyn do osobnego naczynia.
Pigwę zasypujemy 0,75kg
cukru i dodajemy szklankę
miodu.Codziennie po kilka
razy mieszamy około tygodnia, aż się dobrze rozpuści.Następnie musi postać jeszcze kilka dni.Odlewamy płyn i mieszamy z płynem pozostawionym za pierwszym razem.Powinno stać 2-3 miesiące.