Wykonanie
Sałatka grecka z
zielonymi oliwkami,
pomidorami,
ogórkiem zielonym i
fetąSkładniki na 5 porcji:1
czerwona papryka1 opakowanie (180g)
oliwek zielonych bez pestek4
pomidory średniej wielkości1 opakowanie
sera feta – 270 g1
ogórek świeży
natka pietruszki2 łyżki
oliwy z oliwek extra virginoregano suszonepieprzSposób przygotowania:
Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego, umyć pod bieżącą
wodą a następnie pokroić w kostkę o wymiarach(1 cm x 1 cm).
Ogórek i
pomidory obrać ze skórki a następnie pokroić w kostkę (1,5 cm x 1,5 cm).
Oliwki opłukać na sicie.
Natkę pietruszki delikatnie posiekać na drobno.
Ser fetę wyjąć z opakowania i pokroić w kwadraty o wymiarach (1,5 cm x 1,5 cm).Wszystkie składniki połączyć ze sobą w jednym naczyniu, doprawić
pieprzem i
solą do smaku, dodać posiekaną
natkę pietruszki, poprószyć
oregano a następnie delikatnie wymieszać.Całość polać
oliwą z oliwek.