Wykonanie
HomeALKOHOLE DOMOWEBaileys domowy

Polecam Państwu propozycję na pyszny
likier Baileys domowy,który można bez problemu zrobić w domu..Dla mnie ten
likier to bomba..Składniki:1 łyżeczka
kawy rozpuszczalnej2 łyżeczki
kakao¾ szklanki słodkiej, płynnej
śmietany 30- 36%¾ szklanki
mleka400g
mleka skondensowanego słodzonego1 łyżka
miodu1 szklanka
whisky (1 łyżeczka ekstraktu z
waniliiewentualnie: ¼ łyżeczki ekstraktu
migdałowegoSposób przygotowania:W filiżance mieszamy
kawę i
kakao z kilkoma łyżkami
śmietany.Dodajemy resztę
śmietany i pozostałe składniki jak
mleka,
mleka skondensowanego,
miodu,
whisky i ekstrakt. Całość zmiksowujemy blenderem na wysokich obrotach przez ok. 30 sekund.
Likier przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce, w lodówce nawet do 2 miesięcy. Przed pierwszym spożyciem najlepiej schłodzić
likier przez co najmniej 12godz. Przed użyciem wstrząsnąć butelką.Dla mnie nawet nie schłodzony jest super..Na zdrowieKilka słów z Wikipedii o BailejsBaileys (zarejestrowana jest nazwa handlowa z pominięciem apostrofu) – irlandzki
likier tworzony na bazie
śmietanki i
whisky, z dodatkiem
wanilii i
kakao. Deklarowana przez producenta zawartość
alkoholu to 17%. Po raz pierwszy skosztowano Baileysa 27 listopada 1974. Baileys dostępny jest w ponad trzydziestu krajach i należy do czołowych marek koncernu Diageo.Powiązany przepis:
ajerkoniak domowej robotyciasto
adwokat bez pieczeniaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
