ßßß
Ser1,5 kg sera tłustego10 jaj250 g masła ewentualnie margaryny2 szkl. cukrucukier waniliowy duży3 łyżki czubate mąki ziemniaczanejaromat pomarańczowy100 g kandyzowanej skórki pomarańczyCiasto1,5 szkl. mąki120 g margaryny3 żółtka1 łyżeczka proszku do pieczenia1,5 łyżki cukru pudruLukierkilka łyżek cukru pudrusok wyciśnięty z pomarańczy ( ilość soku w zależności od tego jakiej gęstości chcemy otrzymać lukier )kandyzowane owoce do dekoracjiSposób przygotowaniaZ podanych składników zagnieść kruche ciasto , zamrozićDo zmielonego sera wbić żółtka , dodać roztopione i wystudzone masło , cukier , cukier waniliowy , mąkę ziemniaczaną , aromat pomarańczowy , wszystko dokładnie zmiksować . Z białek ubić pianę , delikatnie połączyć z masą serową , dodać skórkę z pomarańczy . Formę wyłożyć papierem do pieczenia , na tarce jarzynowej zetrzeć zamrożone ciasto , wyłożyć masę serową , wyrównać . Piec około 65 – 70 minut w 175 *CSkładniki lukru dobrze utrzeć , polać wystudzony sernik , udekorować kandyzowanymi owocamiRadyDo sera możemy dodać mniej lub więcej cukru w zależności od naszego upodobania



Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab