Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Bożena Sikoń

Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja GazetaPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Trufle anyżowe - składniki:175 g 36%
śmietanki2-3 g ziaren
anyżu40 g
cukru250 g
deserowej czekolady65 g
masła120 g
czekolady w proszku i
cukier puder do obtoczenia
Trufle anyżowe - sposób przygotowania: Zagotowujemy
śmietankę z
anyżem i
cukrem, przecedzamy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej i łączymy ze
śmietanką, dodajemy
masło (musi
mieć temp. pokojową) i jeszcze ciepłą masę ubijamy mikserem. Studzimy i ponownie ubijamy kilka minut. Przekładamy do rękawa cukierniczego z gładkim zdobnikiem i szprycujemy na papier, tworząc rulony. Zamrażamy. Kroimy na kawałki, które obtaczamy w
czekoladzie lub cukrze pudrze.Jak zrobić pralinki

Radzi Bożena Sikoń - szefowa pracowni cukierniczej w hotelu Jan III Sobieski w Warszawie
Trufle anyżowe (60 sztuk) 175 g
śmietanki 36%, 2-3 g ziaren
anyżu, 40 g
cukru, 250 g
czekolady deserowej, 65 g
masła, 120 g
czekolady w proszku i
cukier puder do obtoczenia Zagotowujemy
śmietankę z
anyżem iPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu