ßßß Cookit - przepis na Trufle anyżowe

Trufle anyżowe

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Bożena Sikoń
Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Gazeta
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Trufle anyżowe - składniki:
175 g 36% śmietanki
2-3 g ziaren anyżu
40 g cukru
250 g deserowej czekolady
65 g masła
120 g czekolady w proszku i cukier puder do obtoczenia
Trufle anyżowe - sposób przygotowania: Zagotowujemy śmietankę z anyżem i cukrem, przecedzamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy ze śmietanką, dodajemy masło (musi mieć temp. pokojową) i jeszcze ciepłą masę ubijamy mikserem. Studzimy i ponownie ubijamy kilka minut. Przekładamy do rękawa cukierniczego z gładkim zdobnikiem i szprycujemy na papier, tworząc rulony. Zamrażamy. Kroimy na kawałki, które obtaczamy w czekoladzie lub cukrze pudrze.
Jak zrobić pralinki
Radzi Bożena Sikoń - szefowa pracowni cukierniczej w hotelu Jan III Sobieski w Warszawie Trufle anyżowe (60 sztuk) 175 g śmietanki 36%, 2-3 g ziaren anyżu, 40 g cukru, 250 g czekolady deserowej, 65 g masła, 120 g czekolady w proszku i cukier puder do obtoczenia Zagotowujemy śmietankę z anyżem i
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174600937/trufle+anyzowe/p