ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja GazetaPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Trufle anyżowe - składniki:175 g 36% śmietanki2-3 g ziaren anyżu40 g cukru250 g deserowej czekolady65 g masła120 g czekolady w proszku i cukier puder do obtoczeniaTrufle anyżowe - sposób przygotowania: Zagotowujemy śmietankę z anyżem i cukrem, przecedzamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy ze śmietanką, dodajemy masło (musi mieć temp. pokojową) i jeszcze ciepłą masę ubijamy mikserem. Studzimy i ponownie ubijamy kilka minut. Przekładamy do rękawa cukierniczego z gładkim zdobnikiem i szprycujemy na papier, tworząc rulony. Zamrażamy. Kroimy na kawałki, które obtaczamy w czekoladzie lub cukrze pudrze.Jak zrobić pralinki
Radzi Bożena Sikoń - szefowa pracowni cukierniczej w hotelu Jan III Sobieski w Warszawie Trufle anyżowe (60 sztuk) 175 g śmietanki 36%, 2-3 g ziaren anyżu, 40 g cukru, 250 g czekolady deserowej, 65 g masła, 120 g czekolady w proszku i cukier puder do obtoczenia Zagotowujemy śmietankę z anyżem iPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu