Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Kinga Błaszczyk-WójcickaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)Kulki orzechowe - składniki:50 g orzechów włoskich5 czubatych łyżek masła1/2 szkl. śniadaniowych płatków kukurydzianych1 szkl. mleka w proszku1/3 szkl. cukru pudru1 opakowanie czekoladowych ozdobnych ziarenek kawyKulki orzechowe - sposób przygotowania: Orzechy zmiel w młynku elektrycznym. Powinno ich być 1/2 szklanki. Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę masła, wsyp orzechy i smaż, cały czas mieszając, około 3-5 minut, aż się przyrumienią. Odstaw do ostygnięcia. Płatki śniadaniowe pokrusz ręką na proszek. Zmiksuj masło, ostudzone orzechy i cukier puder. Dodaj płatki śniadaniowe i mleko w proszku. Zagnieć. Powinno się otrzymać zwartą masę. Ulep z niej z kulki o średnicy 3 cm. W środek każdej kulki wetknij czekoladowe ziarenko kawy.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu