ßßß Cookit - przepis na Barszcz biały wielkanocny Konurs

Barszcz biały wielkanocny Konurs

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor bozenka16.1
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
woda 1 litr
żurek śląski o smaku wędzonego boczku 1/2 butelki
kiełbasa 2 kawałki
mąka 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka
koperek 1 łyżka
sól
Vegeta
chrzan do smaku
4 jaja
Barszcz biały wielkanocny Konurs - sposób przygotowania: Wodę zagotować, dodać kostkę rosołową i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Gotować 5 minut, następnie wlać dobrze wymieszany koncentrat żurku śląskiego i ponownie doprowadzić do wrzenia. Dodać chrzan. Mąkę rozprowadzić w małej ilości wody i zagęścić zupę. Doprawić do smaku i ponownie przegotować. Po zdjęciu z palnika wsypać koperek i pokrojone drobno jajka ugotowane na twardo.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18399454/barszcz+bialy+wielkanocny+konurs/p