Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor bozenka16.1

Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)
woda 1 litrżurek śląski o smaku
wędzonego boczku 1/2 butelki
kiełbasa 2 kawałki
mąka 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka
koperek 1 łyżka
sólVegetachrzan do smaku4
jajaBarszcz biały wielkanocny Konurs - sposób przygotowania:
Wodę zagotować, dodać
kostkę rosołową i pokrojoną w kostkę
kiełbasę. Gotować 5 minut, następnie wlać dobrze wymieszany koncentrat
żurku śląskiego i ponownie doprowadzić do wrzenia. Dodać
chrzan.
Mąkę rozprowadzić w małej ilości
wody i zagęścić zupę. Doprawić do smaku i ponownie przegotować. Po zdjęciu z palnika wsypać
koperek i pokrojone drobno
jajka ugotowane na twardo.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu