Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor justysiaaaaaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)1 kg
mąki tortowej3 płaskie łyżeczki
soliszkl
otrąb pszennychszkl pestek
słonecznikaszkl
siemienia lnianego i
sezamu (razem)szkl
płatków owsianych górskichpół litra
wody ciepłej przegotowanej(nie gorącej)pół litra
wody gazowanej Zakwas (można przechowywać w lodówce do 12 dni)
Chleb z
płatkami owsianymi - sposób przygotowania:Wszystko wymieszać (w misce najlepiej drewnianą łyżką lub mikserem). Wyłożyć na dwie blachy keksowe, wysmarowane
olejem i lekko posypane
mąką lub
płatkami żytnimi. Pozostawić na 12 godzin przykryte ściereczką w ciepłym miejscu, do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować
olejem wierzch i piec 1 godz. 15min.Zobacz inne przepisy justysiPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu