Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor kajleeeCzas przygotowania: powyżej 60 minutŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)
Chleb fitness - składniki:1 kg 
mąki pszennej1 szk. 
otrąb pszennych (&; 189; opakowania 125g)1 szkl. 
słonecznika (20-30 dag)&; 190; szkl. 
siemienia lnianego1 łyżka 
soli1 l 
wody (letniej)5 dag 
drożdży1 łyżka 
cukru1 łyżka 
mąki05 szk. 
wody (letniej)
Chleb fitness - sposób przygotowania: Do 
drożdży dodać łyżkę 
cukru, łyżkę 
mąki i pół szklanki letniej 
wody - wszystko to razem rozmieszać i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (na dosłownie 10-15 minut.) Do 1 kg 
mąki dodać 
otręby oraz łyżkę 
soli a następnie 
drożdże i 
wodę. Wszystko razem wymieszać wyrobić. Następnie dodać szklankę 
słonecznika i znów wymieszać. Tak przygotowane ciasto włożyć do blachy (najlepiej wąskiej i długiej) uprzednio wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posmarować 
jajkiem i posypać 
słonecznikiem. Ciasto włożyć do włączonego chłodnego piekarnika. Piec w temperaturze 200oC - 220oC od godziny do godziny dwadzieścia - na złoty kolor.Pączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu