Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor kajleeeCzas przygotowania: powyżej 60 minutŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)
Chleb fitness - składniki:1 kg
mąki pszennej1 szk.
otrąb pszennych (&; 189; opakowania 125g)1 szkl.
słonecznika (20-30 dag)&; 190; szkl.
siemienia lnianego1 łyżka
soli1 l
wody (letniej)5 dag
drożdży1 łyżka
cukru1 łyżka
mąki05 szk.
wody (letniej)
Chleb fitness - sposób przygotowania: Do
drożdży dodać łyżkę
cukru, łyżkę
mąki i pół szklanki letniej
wody - wszystko to razem rozmieszać i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (na dosłownie 10-15 minut.) Do 1 kg
mąki dodać
otręby oraz łyżkę
soli a następnie
drożdże i
wodę. Wszystko razem wymieszać wyrobić. Następnie dodać szklankę
słonecznika i znów wymieszać. Tak przygotowane ciasto włożyć do blachy (najlepiej wąskiej i długiej) uprzednio wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta posmarować
jajkiem i posypać
słonecznikiem. Ciasto włożyć do włączonego chłodnego piekarnika. Piec w temperaturze 200oC - 220oC od godziny do godziny dwadzieścia - na złoty kolor.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu