Wykonanie
            Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i 
drinki!Autor zaganiacz janinaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)1kg. 
ziemniaków 1jajko 
mąka20dkg. 
pieczarek1cebulałyzka 
tartej bułki duza łyzka startego 
żółtego serasólpieprzPyzy z 
pieczarkami - sposób przygotowania: ugotować 
ziemniaki w obierkach ,ostudzić ,obrać,przekręcić przez maszynkę dodać 
jajko ,3 łyżki ,
mąki,ugnieść ciasto. 
Pieczarki,oczyścić wypłukac, osuszyć.Zetrzeć na tatce(grube oczka) 
Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na minimalnej ilości tłuszczu,dodać rozdronbnione 
pieczarki,dusić na patelni bez pokrywki,do odparowania soku.Po 10 min. dodać łyżkę 
bułki tartej ,
soli pieprzu do smaku i kopiastą łyżkę startego 
żółtego sera.Wymieszać,ostudzić. Z ciasta formować 3 cm kule nadziewać 
pieczarkami.Gotować w osolonej wodzie 5 min.na małym ogniu jak wypłyną.Podawać polane 
masłem z zarumienioną 
bułką tartą. Pychtka,smacznego!
Kurczak z 
pieczarkami i 
boczkiemPączki 
serowe z 
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche 
ciasteczka z 
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne 
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje 
faworków.Zobacz też:Domowe 
sokiOprawa stołu