Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Nowa Kuchnia Polska

mnmnmn Fot. Arkadiusz ŚcichockiCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (47 głosów)1-1.2 kg filetów z białej
morskiej rybysok z cytryny1
jajko2 łyżki
mlekamąkasóloliwa z
masłem do smażenia
Ryba panierowana smażona - sposób przygotowania:
Ryby umyj, osusz,
skrop sokiem z cytryny. Przykryj i wstaw na pół godziny do lodówki. Przez ten czas przygotuj panierkę. W jednym talerzu rozmąć widelcem
jajko z zimnym
mlekiem, a na drugi talerz wysyp
mąkę. Na patelni rozgrzej
oliwę z kawałkiem
masła. Filety osusz papierowym ręcznikiem,
posól, obtocz w
mące,
jajku i znowu w
mące. Usmaż na
oliwie z
masłem na złoty kolor. Możesz podawać z
ziemniakami albo frytkami oraz lekką surówką albo
zieloną sałatą w
sosie winegret. Tak przygotowane filety są podstawą do ?ryby po grecku?, czyli obłożonej duszonymi warzywami.Jak usmażyć filet z ryby?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu