Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!
Autor
Anna Wrońska

Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Gazeta
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska

Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 łyżka
oliwy1/4 szklanki
orzeszków piniowych (lub
migdałóworzechów włoskich albo laskowych)
1 roztarty ząbek
czosnku2 spore (po 1 kg)
brokuły1/3 szklanki
białego wina lub
wytrawnego sherry1/4 szklanki dużych
jasnych
rodzyneksólpieprzSałatka brokułowa z
rodzynkami - sposób przygotowania: Rozgrzej
oliwę w dużym, płaskim rondlu, wsyp orzeszki i upraż na złoto (1-2 minuty). Dodaj
czosnek, a po minucie różyczki
brokułów,
alkohol i
rodzynki. Przykryj, gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż
brokuły będą miękkie (7-10 minut). Przypraw do smaku
solą i świeżo zmielonym
pieprzem, wymieszaj.
Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.
Zobacz też:
Domowe
sokiOprawa stołu