ßßß
Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja GazetaPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polska
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 łyżka oliwy1/4 szklanki orzeszków piniowych (lub migdałóworzechów włoskich albo laskowych)1 roztarty ząbek czosnku2 spore (po 1 kg) brokuły1/3 szklanki białego wina lub wytrawnego sherry1/4 szklanki dużychjasnych rodzyneksólpieprzSałatka brokułowa z rodzynkami - sposób przygotowania: Rozgrzej oliwę w dużym, płaskim rondlu, wsyp orzeszki i upraż na złoto (1-2 minuty). Dodaj czosnek, a po minucie różyczki brokułów, alkohol i rodzynki. Przykryj, gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż brokuły będą miękkie (7-10 minut). Przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem, wymieszaj.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu