Wykonanie

W jedną z majowych sobót
marka Lubella zaprosiła nas do Akademii Kulinarnej Whirlpool na warsztaty . Znajome buzie, sympatyczna atmosfera i smakowite menu- właśnie takie spotkania lubię najbardziej.

Tym razem, motywem przewodnim były nowe produkty firmy na bazie żyta i orkiszu, a wśród nich
makarony oraz
płatki śniadaniowe. To one stanowiły punkt wyjścia dla Piotra Ceranowicza przy opracowywaniu warsztatowego menu.

Do przygotowania mieliśmy 3 sałatki, frittatę oraz tartę z
rabarbarem. Pracowałam w prze-boskim teamie z Agatą i Beatą.
Spod naszych pracowitych rączek wyszła smakowita
sałatka z
makaronu pełnoziarnistego z żytem, ze
szparagami oraz cudownym zielonym,
szczypiorkowym majonezem.

Pozostałe zespoły wykazały się nie mniejszym zapałem i robotnością . Efektem ich działań jest reszta pysznych dań, z których moje
serce skradła sa łatka na bazie
makaronu orkiszowego z
wędzonym łososiem oraz przepiórczymi
jajami.

Możecie sobie popodglądać jak razem gotowaliśmy - kto z kim oraz jakich używaliśmy produktów . :-)

Na koniec, tradycyjnie zasiedliśmy do cudownie udekorowanego, wspólnego stołu.

Organizatorom dziękuję za zaproszenie, a współbiesiadnikom za pyszną kompanię!

