Wykonanie

Karnawał w tym roku jest wyjątkowo krótki!Przed nami jeszcze tylko 4 weekendy (słownie: cztery!) tańców, swawoli i rozpusty. Jedzmy, pijmy, radujmy się! I choć na ten niedługi czas przestańmy liczyć kalorie oraz brać pod lupę każdy smakowity kąsek. Jak szaleć, to.. szaleć! Uciechy kulinarne też muszą być, a udręczać się i zrzucać nadwyżki będziemy przecież w Wielkim
Poście. ;-)Dziś mam dla Was rozkoszne
bananowe mini pączusie, ekspresowe i bardzo proste do przygotowania. No to...kto ma ochotę?Składniki na ok. 20 sztuk:3 bardzo dojrzałe
banany1,5 szklanki
mąki pszennej1 łyżka
cukru - opcjonalnie1/4 szklanki
mleka1
jajo1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody oczyszczonejszczypta
soli1 łyżka
czystej wódki lub
spirytusucukier puder do posypania po usmażeniu
olej do smażeniaWykonanie:
Banany obieramy ze skórki i blendujemy na gładką papkęDodajemy
jajo i
mleko i starannie mieszamy. Następnie wsypujemy
mąkę, proszek dopieczenia,
sól,
sodę i
cukier. Ponownie mieszamy. Na końcu wlewamy
alkohol.W głębokim naczyniu rozgrzewamy
olej.Następnie łyżeczką nabieramy porcje ciasta i wrzucamy na gorący tłuszcz. Ciasto jest klejące, więc warto od czasu do czasu zanurzać łyżeczkę w zimnym
oleju, by tę procedurę uczynić łatwiejszą.Nasze pączusie smażymy z dwóch stron na zloty kolorGotowe rumiane okazy wykładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczuGdy przestygną, posypujemy je
cukrem pudrem
Życzę Wam Smacznego! :-)COLLAGENOHOLICS - KOLAGENOHOLICY Naturalny Polski Kolagen Przeciw Zmarszczkom i Objawom Starzenia Się Skóry