ßßß Cookit - przepis na Ekspresowa tarta z borówek amerykańskich - przepis

Ekspresowa tarta z borówek amerykańskich - przepis

nazwa

Wykonanie

Nie przepadam za borówkami amerykańskimi. Nigdy nie wiem, co z nich zrobić. Tarta na cieście francuskim, z masą budyniową i borówkami amerykańskimi jest zaskakująco dobra. O wiele lepsza niż z jagodami. Po godzinie od upieczenia zostało mi tylko pół tarty...
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
opakowanie borówek amerykańskich
2 jajka
2 łyżki mąki
4 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki brązowego cukru
oliwa
Przygotowanie
Formę do tarty posmarujcie oliwą. Wyłóżcie dobrze rozmrożonym ciastem francuskim. Na ciasto wysypcie umyte i osuszone borówki amerykańskie.
Jajka, mąkę, cukier i śmietanę ubijcie na gładką masę. Masę wylejcie na borówki.
Tartę zapiekajcie około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Ostatnie 10 minut możecie zwiększyć temperaturę, by tarta się nieco zrumieniła. Zaskakująco pyszna!
Źródło:http://gotuje-i-zjadam.blogspot.com/2012/08/ekspresowa-tarta-z-borowek.html