Wykonanie

Pyszne i bardzo łatwe do zrobienia! Ideał.Ilość: 24 babeczkiCzas przyrządzania: 30 minutTrudność: bardzo łatwe


Składniki:1 średni, dojrzały
banan1 duże
jajko1/2 szklanki
masła orzechowego (takie jakie lubisz)3 łyżki
miodu1 łyżka ekstraktu
waniliowego1/4 łyżeczki
sodyszczypta
soli1/2 szklanki posiekanej
mlecznej czekolady (ja pokroiłam całą tabliczkę w drobną kostkę)Przyrządzanie:1. Rozgrzej piekarnik do 200st.C. Naszykuj formę na mini babeczki, wysmaruj ją
masłem w celu natłuszczenia2. Do blendera wrzuć składniki: dodaj
banana,
jajko,
masło orzechowe,
miód,
wanilię,
sodę i
sól. Mieszaj, aż do uzyskania gładkiej masy.3. Wymieszaj masę delikatnie z kawałkami
czekolady. Zostaw ok. 2 łyżki
czekolady, żeby posypać na wierzch.4. Wlej masę do foremek, musi Ci wystarczyć na 24 sztuki, posyp resztą kawałków
czekolady.5. Piecz w nagrzanym piekarniku przez około 10 minut, aż muffinki będą brązowe na brzegach, a jak przebijesz wykałaczką środek babeczki, ciasto nie powinno zostać na patyczku. Wtedy są gotowe.

SMACZNEGO!Podawaj z
kakao lub
herbatą z ulubionymi
cytrynkami .Ja zaparzyłam czarną
herbatę i dodałam
Cytrynki z
Żurawiną, a dla
męża jego ulubione
Cytrynki z
Rumem . Dzieciaki zrobiły sobie gorącą
czekoladę. Ale była uczta!