Znakomita przystawka z krewetek w cieście.Zapraszam.Składniki:500 g krewetek surowych1 l oleju słonecznikowego150 g mąki pszennej1 jajko1 szklanka mleka (albo wody)2 szczypty soli morskiej2 szczypty pieprzu1 szczypta ostrej paprykiWykonanie:Krewetki należy obrać, oczyścić, pozostawić ogonki, umyć, osuszyć. W osobnej misce połączyć jajko z mąką i mlekiem (albo wodą), przyprawić, dobrze wymieszać. Krewetki uprzednio maczaj ą c w rozrobionym cieście smażyć na głębokim gorącym tłuszczu do zrumienienia się.Podawać z ulubionymi sosami.U mnie jest to miksturka z ketchupu (2 łyżki ketchupu + jedna łyżeczka miodu + 1-2 szczypty ostrej papryki)Doskonały będzie także majonez, najlepiej zrobiony w domu .Smacznego.