Wykonanie

Po upieczeniu stracił swój kolor, tylko
awokado nie poddało się obróbce cieplnej i utrzymało żywą, głęboką zieleń. Jakiś czas temu w
sieci było mnóstwo przepisów na zapiekane
awokado z
jajkiem. Wypróbowałam i ja, ale to kompletnie nie moja bajka. Wolę smaczliwkę jako dodatek do
jajek, jak w tym
olecie. Jak na razie najlepsze połączenie to jajecznica wymieszana z surowym, rozgniecionym
awokado. Ulubiona kanapka Wiktora i Kacpra :)Składniki:3
jajka1 łyżka pesto1 czubata łyżka startego
grana padanoćwiartka
awokadołyżka
szczypioruodrobina
masłado podania
kiełki rzodkiewkipestki
granatu
Rozgrzać górną grzałkę piekarnika. Na patelni rozpuścić
masło i chwilę dusić
szczypior.
Jajka roztrzepać z pesto i
serem. Wlać na patelnię. Kiedy spód zacznie się ścinać, ułożyć plastry
awokado i przełożyć na najwyższą szynę do piekarnika. Piec około 4 minuty.Swoją połowę posoliłam po upieczeniu. Omlet podać posypany
kiełkami i strzelającymi pestkami
granatu