ßßß
 
            
         Jajka na twardo w papryce, które proponowałem w grudniu, cieszyły się sporym zainteresowaniem. Więc na pewno te również przypadną Wam do gustu. Niby prosta sprawa jajka ugotować, ale czasami brak nam pomysłu jak je podać, żeby było ciekawie i inaczej niż zwykle :)
Jajka na twardo w papryce, które proponowałem w grudniu, cieszyły się sporym zainteresowaniem. Więc na pewno te również przypadną Wam do gustu. Niby prosta sprawa jajka ugotować, ale czasami brak nam pomysłu jak je podać, żeby było ciekawie i inaczej niż zwykle :) Składniki :3 jajka6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej6 łyżek kiełków rzodkiewki1 rzodkiewkaszczypiorek
Składniki :3 jajka6 plastrów szynki szwarcwaldzkiej6 łyżek kiełków rzodkiewki1 rzodkiewkaszczypiorek Jajka wkładamy do parowaru, zalewamy wrzątkiem pojemnik na wodę i włączamy urządzenie na 15 minut. W parowarze trwa to dłużej niż 5 minut :) Ale plus jest taki, że nie trzeba o nich pamiętać i nie pękają :)
Jajka wkładamy do parowaru, zalewamy wrzątkiem pojemnik na wodę i włączamy urządzenie na 15 minut. W parowarze trwa to dłużej niż 5 minut :) Ale plus jest taki, że nie trzeba o nich pamiętać i nie pękają :) Jak jajka trochę ostygną obieramy je i kroimy na pół. Na środek każdego plasterka szynki kładziemy połówkę jajka, na wierzch łyżkę kiełków i boki zawijamy.
Jak jajka trochę ostygną obieramy je i kroimy na pół. Na środek każdego plasterka szynki kładziemy połówkę jajka, na wierzch łyżkę kiełków i boki zawijamy. Szczypiorek i rzodkiewkę myjemy, następnie kroimy na małe kawałki. Układamy szynkę szwarcwaldzką z jajkiem na docelowy talerz i posypujemy rzodkiewką i szczypiorkiem.
Szczypiorek i rzodkiewkę myjemy, następnie kroimy na małe kawałki. Układamy szynkę szwarcwaldzką z jajkiem na docelowy talerz i posypujemy rzodkiewką i szczypiorkiem. Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam
Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam