Wykonanie
Zbliża się Wielkanoc, postanowiłem więc wymyślić coś prostego z
jajkami na twardo :)Zawsze można zrobić
jajka z
majonezem, ale jak ktoś lubi podać je ciekawiej, to może mu się przyda ten post :) Na śniadanie czy kolacje bez okazji, również świetnie się sprawdzi :)
Jajka na twardo w
papryce, które proponowałem w grudniu, cieszyły się sporym zainteresowaniem. Więc na pewno te również przypadną Wam do gustu. Niby prosta sprawa
jajka ugotować, ale czasami brak nam pomysłu jak je podać, żeby było ciekawie i inaczej niż zwykle :)
Składniki :3
jajka6 plastrów
szynki szwarcwaldzkiej6 łyżek
kiełków rzodkiewki1
rzodkiewkaszczypiorekJajka wkładamy do parowaru, zalewamy wrzątkiem pojemnik na
wodę i włączamy urządzenie na 15 minut. W parowarze trwa to dłużej niż 5 minut :) Ale plus jest taki, że nie trzeba o nich pamiętać i nie pękają :)
Jak
jajka trochę ostygną obieramy je i kroimy na pół. Na środek każdego plasterka
szynki kładziemy połówkę
jajka, na wierzch łyżkę
kiełków i boki zawijamy.
Szczypiorek i
rzodkiewkę myjemy, następnie kroimy na małe kawałki. Układamy
szynkę szwarcwaldzką z
jajkiem na docelowy talerz i posypujemy
rzodkiewką i
szczypiorkiem.
Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam