Wykonanie
Ten omlet wyszedł niesamowicie puszysty i lekki jak chmurka.Przyznam, że trochę obawiałam się
kalafiorowego zapachu i posmaku,ale przez dodatek
mąki kokosowej i ekstraktu z
wanilii, kompletnie nie było go czuć.Dzięki semolinie i
jajkom z zaufanego gospodarstwa omlet zyskał
słoneczny kolor,a pyszny
dżem i inne dodatki dopełniły całości. Pyszności. ;-)


Omlet z
kalafiora podany z
dżemem z
owoców leśnych bez
cukru (Sukrin),
śmietankowym twarożkiem,pestkami g
ranatu i dyniPRZEPIS --->;

/przepis autorski//1 porcja/2
jajkaszczypta
solipłaska łyżka pasty kokosowej bio15 g semoliny (
mąki z pszenicy durum)15 g
mąki kokosowej bioduża różyczka
kalafiora (100 g)1/3 łyżeczki
proszku do pieczeniaekologiczne
masło ghee do smażeniaWszystkie składniki oprócz
masła dokładnie zmiksować w blenderze.Odstawić na 15 minut.Smażyć na dobrze natłuszczonej patelni, około 6 minut z jedneji około 3 minut z drugiej strony (na małym ogniu, bez przykrycia).Omlet dobrze się przewraca - ja robię to za pomocą silikonowej
łopatki.Po tym czasie zdjąć z patelni, udekorować i podawać
póki ciepły.Smacznego!***UWAGA!według statystyk najlepszej stronie z przepisami na świecie.Jeśli chcecie zapisać któryś z moich śniadań w swoim zbiorzeutworzonym w tym serwisie, wystarczy, że kilkniecie
pomarańczowyprzycisk " Yummly " nad tytułem każdego z wpisów.Zapraszam do odwiedzenia mojego profilu pod adresem: