Szybki, smaczny obiad, dla zapracowanych, którzy nie lubią stać za długo w kuchni.Składniki:450 g wędzonego boczku2 łyżki oliwy750 g mrożonego szpinaku5 - 6 ząbków czosnku1 szklanka śmietany 18%1 jajosól, pieprz1 opakowanie makaronu penneparmezanSposób przygotowania:Na patelni usmaż boczek pokrojony w kostkę, aż się zarumieni. Do średniego garnka wlej oliwę, wrzuć mrożony szpinak i gotuj do momentu całkowitego rozmrożenia. Następnie dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dolej śmietanę i gotuj parę minut. Dopraw do smaku, wyłącz ogień, wbij jajo i mieszaj energicznie, aż się zetnie. W między czasie ugotuj makaron penne według przepisu na opakowaniu. Usmażony boczek dodaj do odcedzonego wcześniej makaronu a następnie zalej masą ze szpinaku i dobrze wymieszaj. Podawaj z parmezanem. Smacznego!