Moja ulubiona zupa, często ją gotuję. Jest szybka w przygotowaniu. Można podawać ze śmietaną lub bez. Przepis mojego autorstwa .Składniki:2 litry bulionu mięsnego/ warzywnego1 pietruszka korzeń2 marchewki1 udko z kurczaka8 średnich ziemniaków5 średnich ogórków kiszonych1 łyżka suszonej Maggi w liściach6-8 lub więcej ziela angielskiego2 liście lauroweSposób przygotowania:Umyj i obierz ziemniaki i marchewki, pokrój w kostkę i wrzuć do gotującego się bulionu. Dodaj pietruszkę w całości, chyba, że lubisz ją też zjeść w zupie to pokrój w kostkę. Dodaj przyprawy. Włóż udko. Po około 25 min dorzuć starte ogórki na dużych oczkach. Gotuj jeszcze z 10 min. Wyjmij udko i pokrój mięso na małe kawałki i wrzuć do zupy. Na koniec dodaj śmietanę do całej zupy, lub na talerzu. Smacznego!