Wykonanie
15:48:00Bardzo lubię ten przepis jest szybki i praktycznie nie wymaga zbyt wielu składników. Najważniejsze nie posiada żadnych sztucznych ulepszaczy i środków spulchniających dlatego często robię je dla córci, która je uwielbia.
Składniki : dla >6 osób11 łyżek
mąki pszennej5 łyżek
mąki ziemniaczanej1/2 szklanki
cukru kryształu4
jajkacukier puder do posypaniaOpis wykonania :do 10 min + pieczenie1.
Żółtka ucieramy z połowa podanego
cukru na puszystą masę.
Białka ubijamy na sztywną pianę z pozostałym
cukrem. Wsypujemy
mąkę ziemniaczaną delikatnie mieszamy następnie dodajemy
żółtka i przesiana
mąkę, ponownie mieszamy.2.Ciasto nakładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy okrągłe
ciasteczka, możemy również łyżką na wyłożoną pergaminem blachę.
Biszkopty pieczemy ok. 13 min. w temp. 200 Cwystudzone posypujemy
cukrem pudrem.Gotowe
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy