Wykonanie
I ostatni na dziś przepis wegetariański to pyszne kotleciki z
kalafiora :). Przepis pochodzi z bardzo starej książki kucharskiej 200 potraw z warzyw, do której często zaglądam.

Składniki:1 duży
kalafior3/4 szklanki
bułki tartej2
jajkasól,
pieprz,
cukierolej słonecznikowyłyżka posiekanej
natki pietruszkiłyżeczka
masłaOpis wykonania :1. Gotujemy
wodę z niewielką ilością
soli,
cukru i 1 łyżeczką
masła. Na wrzątek wkładamy umyty
kalafior, gotujemy bez przykrycia, aż będzie miękki. Odcedzamy i studzimy.2. Następnie
kalafior drobno siekamy, dodajemy
jajka, połowę
bułki tartej,
sól i
pieprz mieszamy. ( w razie potrzeby dodać więcej
bułki tartej )3. Z masy uformować małe kotleciki, obtoczyć w
tartej bułce, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podajemy posypane
pietruszką i pikantną surówką.Smacznego

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy