Wykonanie
Kolejny przepis na pyszną i zdrową
rybkę.

Składniki : na 4 osoby700 g filetu z
łososia4 łyżki
oliwy z oliwek4-3 ząbki
czosnku2 łyżki
soku z cytryny4 łyżki
sosu sojowego3 łyżki płynnego
miodu100 g
masłapęczek
pietruszkizioła prowansalskiesólpieprzOpis wykonania :Filet dzielimy na porcje, przygotowujemy marynatę mieszamy
oliwę z
sokiem z cytryny,
sosem sojowym,
miodem i przeciśniętym przez praskę
czosnkiem i niewielka ilością
ziół.
Rybę wkładamy do miski i zalewamy marynata, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na 1-2 godziny do lodówki.Miękkie
masło ucieramy i dodajemy pokrojona
natkę pietruszki i lekko solimy.
Rybę układamy w brytfance z rusztem kładziemy po 1 kopiatej łyżeczce
masła na
rybę.

Pieczemy około 15 - 20 minut w 180 C (
Rybę należy sprawdzać, aby jej nie przesuszyć )

Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy