ßßß Cookit - przepis na Łosoś z masłem pietruszkowym

Łosoś z masłem pietruszkowym

nazwa

Wykonanie

Kolejny przepis na pyszną i zdrową rybkę.
Składniki : na 4 osoby
700 g filetu z łososia
4 łyżki oliwy z oliwek
4-3 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżki sosu sojowego
3 łyżki płynnego miodu
100 g masła
pęczek pietruszki
zioła prowansalskie
sól
pieprz
Opis wykonania :
Filet dzielimy na porcje, przygotowujemy marynatę mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, sosem sojowym, miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i niewielka ilością ziół.
Rybę wkładamy do miski i zalewamy marynata, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na 1-2 godziny do lodówki.
Miękkie masło ucieramy i dodajemy pokrojona natkę pietruszki i lekko solimy.
Rybę układamy w brytfance z rusztem kładziemy po 1 kopiatej łyżeczce masła na rybę.
Pieczemy około 15 - 20 minut w 180 C ( Rybę należy sprawdzać, aby jej nie przesuszyć )
Justyna L.
Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.
Podobne Przepisy
Źródło:http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/2013/05/osos-z-masem-pietruszkowym.html