Wykonanie
Przepis dostałam od mojej mamy,
jadłam różne, ale te mi najbardziej smakują :).

Składniki :5 kg
ogórków1 i 1/2 L
wody1/2 L
octu1/2 kg
cukru3 płaskie łyżki
soli5 - 6 łyżek
musztardy3 -4
liście laurowe3-4 ziarna
ziela angielskiegoOpis wykonania :1.
Ogórki myjemy, obieramy i kroimy wzdłuż. Ułożyć ciasno w umytych i wyparzonych słoikach. 2. Zalewę gotujemy i studzimy. Zimną zalewę wlewamy do słoików. Pasteryzujemy w gorącej wodzie 15 minut lub w zimnej od zagotowania 10 minut.



Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy