ßßß
 
            
         Składniki:Ciasto1 szklanka mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanejpołowa margaryny1/2 szklanki cukru pudru2 żółtkaczubata łyżka kakaoodrobina olejku waniliowegoKrem1/3 szklanki mleka3/4 szklanki cukru3 łyżki kakao1 kostka masła1,5 szklanki mleka w proszku nie granulowanecukier waniliowyOpis wykonania:CiastoMąkę przesiewamy wraz z kakao, dodajemy posiekaną margarynę oraz żółtka utarte z cukrem. Wszystko mieszamy i zagniatamy ciasto ( w razie potrzeby podsypujemy mąką). Ciasto wkładamy do woreczka i chłodzimy 30 minut w lodówce. Ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 3 mm, wykrawamy gwiazdeczki lub inne kształty. Układamy na wyłożonej papierem blaszce i pieczemy w 180 C 10 minut - 8 z termoobiegiem.KremMleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy przesiane kakao oraz masło. Odstawiamy po rozpuszczeniu się masła i wsypujemy mleko w proszku, dokładnie mieszamy by nie powstały grudki. Odstawiamy do wystudzenia. Kremem przekładamy ciasteczka.
Składniki:Ciasto1 szklanka mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanejpołowa margaryny1/2 szklanki cukru pudru2 żółtkaczubata łyżka kakaoodrobina olejku waniliowegoKrem1/3 szklanki mleka3/4 szklanki cukru3 łyżki kakao1 kostka masła1,5 szklanki mleka w proszku nie granulowanecukier waniliowyOpis wykonania:CiastoMąkę przesiewamy wraz z kakao, dodajemy posiekaną margarynę oraz żółtka utarte z cukrem. Wszystko mieszamy i zagniatamy ciasto ( w razie potrzeby podsypujemy mąką). Ciasto wkładamy do woreczka i chłodzimy 30 minut w lodówce. Ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 3 mm, wykrawamy gwiazdeczki lub inne kształty. Układamy na wyłożonej papierem blaszce i pieczemy w 180 C 10 minut - 8 z termoobiegiem.KremMleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy przesiane kakao oraz masło. Odstawiamy po rozpuszczeniu się masła i wsypujemy mleko w proszku, dokładnie mieszamy by nie powstały grudki. Odstawiamy do wystudzenia. Kremem przekładamy ciasteczka.
 Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy