ßßß
Składniki na około 80 sztuk:275 g mąki pszennejszczypta soli200 g zimnego masła100 g cukru kryształu100 g obranych i zmielonych migdałówObtoczenie:50g drobnego cukrunasionka z 1 laski waniliiOpis wykonania:Mąkę mieszamy w misce z solą, masło kroimy w kostkę i dodajemy do mąki z cukrem i mielonymi migdałami. Szybko zagniatamy ciasto by zbytnio go nie ogrzać dłońmi. Ciasto wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia formujemy z ciasta rogaliki lub wykładamy specjalne blachy do pieczenia rogalików. Pieczemy w 180 C około 10-12 minut, aż będą bladożółte.Cukier mieszamy z ziarenkami wanilii obtaczamy w nim jeszcze ciepłe rogaliki.Źródło : Pieczenie jest łatwe Reader's Digest

Oto moja blaszka do rogalików możecie ją dostać na stronie Redcoon.pl