Wykonanie
Biała czekolada,
wanilia,
migdały oto główne składniki blondiesPotrzebujemy:200 g białej czekolady/ można też użyć białej z ziarenkami
wanilii3/4 szklanki
mąki pszennej2
jajkałyżka ekstraktu z
wanilii lub ziarenka z jednej
laski wanilii1/3 szklanki
cukru80 g
masłaszczypta
soliłyżeczka
proszku do pieczeniaszklanka
płatków migdałowych10 g ciemnej
czekolady na polewę

W garnku, ustawionym na małym ogniu, rozpuszczamy
białą czekoladę i
masło, odstawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładka masę. Na koniec wsypujemy
płatki migdałowe, mieszamy i wylewamy do kwadratowej małej foremki, wyłozonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 na 24.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ºC około 20 minut. Po ostygnięciu kroimy na kwadraty i polewamy ciemną
czekoladą, którą wczęśniej rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu.

SmacznegoKliknij na zdjęcia i poznaj inne przepyszne ciacha: