Wykonanie


Jeśli tak jak ja lubicie
śledzie, to ten przepis na
sałatkę śledziową jest dla Was! Ja
śledzie lubię jeść i to pod wieloma postaciami, moim zdaniem zawsze muszą gościć na świątecznym
stole, ale też bardzo często sałatki z dodatkiem
śledzi serwuję podczas spotkań rodzinnych czy też imprez z przyjaciółmi. Do
alkoholu są w sam raz, a dla smakoszy obowiązkowym elementem Świąt!Dzisiaj zachęcam Was do wypróbowania mojego przepisu na
sałatkę śledziową z
buraczkami i
jabłkiem. Jest idealna słodko- kwaśna i lekko wytrawna. W sam raz! A kolor! Cóż za kolor- jak dla mnie piękna- różowa!
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z
BURACZKAMI I
JABŁKIEM:- 6 filetów
śledzi (uprzednio namoczonych w wodzie, aby pozbyć się zbyt dużej ilości
soli z solanki)- 1 średni
burak ugotowany- 1 kwaskowate i jędrne
jabłko (wybierzcie te o smaku
gruszkowym)- 2 łyżki
jogurtu naturalnego- 2 łyżki
śmietany 18%- 2 łyżki
majonezu-
pieprz świeżo zmielony
Śledzie kroimy na równe kawałeczki, takie w sam raz na widelczyk.
Buraka i
jabłko kroimy w równą kosteczkę. Całość w raz z
jogurtem,
śmietaną i
majonezem, mieszamy. Odstawiamy na minimum 3 godziny do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Gotowe!Smacznego!