Wykonanie

Roladki ze
schabu na włoski sposób, moim zdaniem to świetny pomysł na weekendowy obiad dla całej rodziny. Roladki są soczyste, bardzo aromatyczne dzięki użytym składnikom, nie są kaloryczne, bo są pieczone a nie smażone, w przekroju wyglądają uroczo!Zapraszam Was serdecznie na domowy obiad!

SKŁADNIKI:- 6 plastrów
schabu- 12 plastrów
salami z
zielonym pieprzem-
oliwki zielone-
kapary ze słoiczka-
ser feta około 1/2 opakowania-
masło,
oliwa z oliwek- 3 łyżeczki
musztardy ulubionej (ja użyłam angielskiej pomarańczowej dostępnej w Tesco)- 4 łyżki
śmietany 18%- odrobina
soli i
pieprzu- świeża
bazylia
Wykonanie:- plastry
schabu rozbijamy tłuczkiem- na każdy plaster
schabu układamy po dwa plastry
salami, na brzegu układamy po 2
oliwki, plaster
sera feta, kilka
kaparów, listek
bazylii, zwijamy roladkę i spinamy wykałaczkami- tak postępujemy z każdą roladką- roladek nie solimy ponieważ
ser feta jest słony,
oliwki też,
salami jest bardzo aromatyczne, więc doprawimy tylko sos pod którym będziemy je zapiekać- naczynie do zapiekania wysmaruj delikatnie
masłem, ułóż roladki-
śmietanę wymieszaj z
musztardą i 3 łyżkami
oliwy z oliwek, dodaj odrobinę
soli i
pieprzu, Polej roladki, zapiekaj w piekarniku. Piekłam 20 min w temp 200 stopni C.Smacznego!Co sądzicie o takim pomyśle na obiad?