Wykonanie

Dzisiaj na kolacji miałam gości. Wcześniej upewniłam się, czy aby na pewno lubią
owoce morza, żeby nie zrobić żadnej wtopy;-) Bo chyba najgorsze dla gospodyni to nie trafić w gusta biesiadników. I tak oto najszybsze chyba danie z
krewetkami w roli głównej. Zresztą, żeby
mieć przepis pod ręką umieściłam go również na swojej ścianie kuchennej z przepisami.Składniki ( na 2 os.):

40 szt. średnich
krewetek,10 dkg pokruszonego
sera Feta,kilka listków
bazylii,15-20 szt.
pomidorków koktajlowych,2 łyżki
białego wina,1 ząbek
czosnku,2 łyżki
oliwy,1 łyżeczka
masła,
sól,
pieprz.Przygotowanie :
Krewetki rozmrozić, wypłukać na sicie, odsączyć. Na patelni rozgrzać
oliwę i
masło, dodać pokrojony drobno ząbek
czosnku, i po chwili wrzucić
krewetki, szybko obsmażyć, dodać
pomidorki,
bazylię, podlać
winem, smażyć mieszając 2 minuty, dodać
ser Feta , wymieszać i po minucie smażenia oprószyć
solą i
pieprzem. Podawać natychmiast po rozpuszczeniu całkowitym
fety. Danie najlepiej smakuje z
bagietką.