ßßß Cookit - przepis na Medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym

Medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym

nazwa

Wykonanie

Propozycja na smaczny obiad.
Składniki:
-0,8 kg mięsa mielonego
-cebula
-czosnek
-pieprz ziołowy i naturalny
-czosnek niedźwiedzi
-sól
-ok. 2 l bulionu warzywnego
Do mięsa dodajemy starte na drobnych oczkach czosnek i cebulę.
Przyprawiamy pieprzem ziołowym, naturalnym i solą.
Dodajemy dużą szczyptę czosnku niedźwiedziego i dokładnie mieszamy.
Formujemy klops.
Zagotowujemy bulion i wkładamy do niego uformowane mięso.
Gotujemy na bardzo małym ogniu ok. 40 minut.
Mięso wyjmujemy a bulion możemy wykorzystać
do ugotowania dowolnej zupy.
Kroimy na grube medaliony.
Polewamy sosem koperkowym i gotowe.
Dobrze smakują z ziemniakami i czerwonymi buraczkami.
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2016/01/medaliony-z-miesa-mielonego-z-sosem.html