ßßß
Cookit - przepis na Medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
Składniki
Mięso mielone
Cebula
Czosnek
Pieprz
Zioła
Sól
Bulion warzywny
Wykonanie
Propozycja na smaczny obiad.Składniki:-0,8 kg
mięsa mielonego
-
cebula
-
czosnek
-
pieprz
ziołowy
i naturalny-
czosnek
niedźwiedzi-
sól
-ok. 2 l
bulionu warzywnego
Do
mięsa
dodajemy starte na drobnych oczkach
czosnek
i
cebulę
.
Przyprawiamy
pieprzem
ziołowym
, naturalnym i
solą
.Dodajemy dużą szczyptę
czosnku
niedźwiedziego i dokładnie mieszamy.
Formujemy klops.
Zagotowujemy
bulion
i wkładamy do niego uformowane
mięso
.Gotujemy na bardzo małym ogniu ok. 40 minut.
Mięso
wyjmujemy a
bulion
możemy wykorzystaćdo ugotowania dowolnej zupy.
Kroimy na grube medaliony.
Polewamy sosem
koperkowym
i gotowe.Dobrze smakują z
ziemniakami
i czerwonymi
buraczkami
.
Smacznego!
Źródło:
http://maminek61.blogspot.com/2016/01/medaliony-z-miesa-mielonego-z-sosem.html
Przepisy powiązane
Kartacze z mięsem
Zupa ze świeżych ogórków z czosnkiem i serem
Draniki kresowe z mięsem
Zupa krem z pieczonych pomidorów
Mięso mielone z cukinią i pieczarkami
Składniki powiązane (0)